Menu
EUR
De werking van de verschillende elementen

De werking van de verschillende elementen

Door: Linda Reacties: 0

Werking van de elementen
Onze sieraden zijn uitgerust met krachtige neodymium of hematiet magneten, uiteraard, maar naast magneten bevatten veel van onze armbanden ook aanvullende elementen.
Wat zijn die elementen en wat doen ze nu eigenlijk?

Dat lees je hier!

Germanium (het zwarte element):
Germanium is een mineraal dat van nature voorkomt in de aardkorst. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en wellness-producten vanwege de voordelen voor de gezondheid.
Wat kan Germanium voor het lichaam doen:
- Versterking van het immuunsysteem: Germanium kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende verbetering van de activiteit van immuuncellen en de vermindering van oxidatieve stress in het lichaam. Bij oxidatieve stress wordt het lichaam overspoeld met schadelijke vrije moleculen die gezond weefsel doen aftakelen, denk o.a. aan luchtvervuiling.
- Verbetering van de bloedcirculatie: Germanium kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, wat kan leiden tot een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening aan de weefsels.
- Verlichting van pijn en ontsteking: Germanium kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking in het lichaam. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende vermindering van ontstekingsmediatoren en de verbetering van de bloedstroom.
- Verhoging van de energie en vitaliteit: Germanium kan helpen bij het verhogen van de energie en vitaliteit, en het verminderen van vermoeidheid en uitputting.
- Verlichting van stress en angst: Germanium kan helpen bij het verminderen van stress en angst in het lichaam. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende verbetering van de bloedstroom en de vermindering van oxidatieve stress.

Minus ionen (het witte element):
Minus ionen, misschien wel beter bekend als negatieve ionen, zijn atomen of moleculen met een extra elektronische lading. Deze ionen worden vaak gevonden in natuurlijke omgevingen, zoals bossen, bergen en watervallen, bieden verschillende voordelen voor de gezondheid.
Wat is het effect van minus ionen op het lichaam:
- Verbetering van de stemming en mentale helderheid: Minus ionen kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van de stemming en mentale helderheid. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende verbetering van de serotonineproductie, een neurotransmitter die de stemming en emoties reguleert.
- Versterking van het immuunsysteem: Minus ionen kunnen het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende vermindering van vrije radicalen in het lichaam, die celbeschadiging en ontstekingen kunnen veroorzaken.
- Verbetering van de ademhaling: Minus ionen kunnen helpen bij het openen van de luchtwegen en het verbeteren van de ademhaling, vooral bij mensen met astma, bronchitis of andere ademhalingsproblemen.
- Verhoging van de energie en vitaliteit: Minus ionen kunnen helpen bij het verhogen van de energie en vitaliteit, en het verminderen van vermoeidheid en uitputting.
- Verlichting van pijn en ontsteking: Minus ionen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking in het lichaam. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende verbetering van de bloedstroom en zuurstofvoorziening naar de weefsels.

Far infrared (het rode element):
Far infrared (FIR) straling is een vorm van elektromagnetische straling met een golflengte tussen 5,6 en 1000 micrometer. Infrarood wordt vaak gezien in speciale cabines in sauna’s maar wordt ook gebruikt in andere wellness toepassingen vanwege de voordelen voor de gezondheid.
Wat kan Far Infrared voor het lichaam betekenen:
- Verbetering van de bloedcirculatie: FIR kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, wat kan leiden tot een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening aan de weefsels.
- Verlichting van pijn en ontsteking: FIR kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen in het lichaam. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende vermindering van ontstekingsmediatoren en de verbetering van de bloedstroom.
- Versterking van het immuunsysteem: FIR kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende verhoging van de lichaamstemperatuur, die kan helpen bij het bestrijden van virussen en bacteriën.
- Verlichting van stress en vermoeidheid: FIR kan helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid in het lichaam. Dit kan worden toegeschreven aan de vermeende vermindering van stresshormonen en de verbetering van de slaapkwaliteit.
- Verbetering van de huidconditie: FIR kan helpen bij het verbeteren van de huidconditie door de vermeende vermindering van huidproblemen zoals acne en eczeem, en de bevordering van de regeneratie van de huidcellen.

Jade (het groene element):
Jade is een groen mineraal dat al duizenden jaren in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Jade wordt vaak gebruikt in de vorm van stenen, rollers en andere voorwerpen voor massage en lichaamsverzorging.
Wat is de uitwerking van Jade op het lichaam:
- Er wordt gezegd dat jade een kalmerende en evenwichtige werking heeft op het lichaam en de geest. Wanneer jade op de huid wordt aangebracht of gebruikt voor massage, kan het helpen om de bloedsomloop te stimuleren en de spieren te ontspannen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, spanning en stress.
- Jade bevat ook sporen van mineralen zoals zink, ijzer en magnesium, die kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verminderen van ontstekingen.
Naast positieve lichamelijk effect heeft Jade ook enkele positieve effecten op het brein, zo heeft Jade het vermogen om harmonie en balans in lichaam en geest te bevorderen en negatieve energieën af te weren. Vooral in traditionele Chinese geneeskunde wordt Jade veel gebruikt.

Dode zeezout (het blauwe element):
Dode Zeezout is een natuurlijk zout dat wordt gewonnen uit de Dode Zee. Dit zout bevat een unieke samenstelling van mineralen, waaronder magnesium, kalium, calcium, natrium en zwavel, die het een gunstig effect geven op het lichaam.

Wat kan Dode Zeezout voor het lichaam doen:
- Dode Zeezout kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijnlijke spieren en gewrichten. Dit komt doordat de mineralen in het zout de bloedsomloop stimuleren en de spieren ontspannen.
- Dode Zeezout kan ook helpen bij het verbeteren van de huidconditie. Het kan helpen bij het verminderen van eczeem, psoriasis en andere huidproblemen door het exfoliëren van dode huidcellen en het hydrateren van de huid. De mineralen in het zout kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het herstellen van beschadigde huidcellen.

Toermalijn (het groene element):
Toermalijn is een mineraal dat vaak wordt gebruikt vanwege de positieve effecten op het lichaam en de geest.
Toermalijn wordt beschouwd als een beschermende steen die kan helpen bij het afweren van negatieve energieën en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.
Uitwerking van Toermalijn op lichaam en geest:
- Vermindert stress en angst: Toermalijn kan stress en angst verminderen. Het kan helpen om negatieve emoties te kalmeren en de geest te kalmeren.
- Verbetert de bloedcirculatie: Toermalijn wordt gebruikt in items die in contact komen met de huid, zoals onze hoofdkussens en sieraden, vanwege de verbetering van de bloedcirculatie.
- Verlicht pijn en ontstekingen: Toermalijn kan helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen in het lichaam. Het wordt soms ook gebruikt in acupunctuurbehandelingen om deze effecten te versterken.
- Verhoogt het immuunsysteem: Toermalijn kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het afweren van ziekten en infecties.
- Bevordert ontgifting: Toermalijn wordt soms gebruikt in waterfilters vanwege het vermogen om zware metalen en andere gifstoffen uit het water te verwijderen. Dit kan helpen bij het ontgiften van het lichaam.

Koper (het oranje-roze element):
Koper is een essentieel mineraal voor het lichaam en speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsfuncties.
Wat kan koper voor het lichaam doen:
- Helpt bij het vormen van rode bloedcellen: Koper is essentieel voor de productie van hemoglobine, het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof door het lichaam transporteert. Zonder koper kan het lichaam geen gezonde rode bloedcellen aanmaken.
- Ondersteunt het immuunsysteem: Koper speelt een rol bij de werking van het immuunsysteem. Het helpt bij de productie van witte bloedcellen, die infecties bestrijden en het lichaam beschermen tegen ziekte.
- Ondersteunt de gezondheid van botten en bindweefsel: Koper is betrokken bij de productie van collageen, een eiwit dat nodig is voor de gezondheid van botten, kraakbeen en ander bindweefsel.
- Helpt bij de opname van ijzer: Koper kan helpen bij de opname van ijzer uit voedsel en supplementen. IJzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het lichaam.
- Kan antioxidanteffecten hebben: Koper kan werken als een antioxidant en helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam.
Het is belangrijk op te merken dat te veel koper schadelijk kan zijn voor het lichaam en kan leiden tot koperopstapeling en vergiftiging. Door het dragen van koperen sieraden hoeft u hier niet bang voor te zijn.

Amethist (het donkergrijze element):
Amethist is een paars mineraal dat vaak wordt gebruikt voor spirituele en therapeutische doeleinden. Het wordt vaak gebruikt als sieraad, maar ook als kristallen, edelstenen en andere voorwerpen voor massage en meditatie, zo ook in enkele van onze armbanden.
Wat kan amethist voor lichaam en geest betekenen:
- Amethist heeft een kalmerend en ontspannend effect op het lichaam en de geest. Het kan helpen bij het verminderen van angst, stress en slapeloosheid door het kalmeren van het zenuwstelsel en het bevorderen van een diepe en rustgevende slaap.
- Amethist wordt ook vaak gebruikt voor zijn vermeende pijnstillende eigenschappen. Het wordt gebruikt voor het verminderen van hoofdpijn, migraine en andere soorten pijn, zoals menstruatiepijn en spierpijn.
- Amethist bevordert helderheid en concentratie, waardoor het kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en het verminderen van mentale vermoeidheid.
Hoewel de effecten van magneettherapie niet te ontkennen vallen moet je magneettherapie niet als enige behandeling van je gezondheidsklachten zien. Raadpleeg altijd een arts bij serieuze gezondheidsklachten.

Op onze website kun je aan de linkerkant van de pagina armbanden selecteren op basis van de elementen.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties en krijg 10% korting op je eerste bestelling
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »