Menu
EUR
Germanium: Ontdek de invloed op het menselijk lichaam en brein

Germanium: Ontdek de invloed op het menselijk lichaam en brein

Door: Linda Suurbach Reacties: 0

Germanium: Een kijkje in de invloed op ons lichaam en brein

Wist je dat germanium een soort halfmetaal is dat spontaan voorkomt in onze aardkorst en soms verstopt zit in bepaalde planten en mineralen? De laatste tijd heeft het nogal wat aandacht gekregen vanwege mogelijke gezondheidsvoordelen. Laten we eens wat dieper graven in wat germanium kan betekenen voor ons lichaam en onze grijze massa.

Wat is Germanium eigenlijk?

Germanium is zo'n element (je zult het herkennen aan zijn symbool Ge en het atoomnummer 32) dat soms in minieme hoeveelheden opduikt in voedingsmiddelen zoals knoflook, shiitake-paddenstoelen en ginseng. Daarnaast wordt het ook gebruikt in bepaalde supplementen en technische snufjes vanwege zijn 'halfgeleidende' talenten.

Hoe zit het met die gezondheidsvoordelen?

1. Geeft je immuunsysteem een duwtje: Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat germanium je immuunsysteem een zetje in de goede richting kan geven. Het zou de productie van interferon te kunnen aanmoedigen, een eiwit dat helpt in de strijd tegen virussen.

2. Helpt bij ontstekingen: Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat germanium ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wat handig kan zijn bij aandoeningen waar ontstekingen de boel in de war schoppen.

3. Bestrijdt die vrije radicalen: Germanium wordt gezien als een potentiële antioxidant, wat betekent dat het die vrije radicalen aanpakt en de schade aan onze cellen beperkt.

4. Geeft zuurstof een duwtje: Germanium verbetert de opname van zuurstof in ons lichaam, wat weer kan bijdragen aan ons algehele welzijn.

En wat doet het voor ons brein?

1. Boost je brein: Germanium heeft een positieve invloed op onze cognitieve vaardigheden, zoals op je concentratie en geheugen-> het kan je dus een goede opkikker geven.

2. Stressverlichting: Germanium kan een rol spelen bij het verminderen van stress, wat weer leidt tot een heldere geest.

3. Een vleugje goede stemming: Men zegt dat germanium een positieve invloed kan hebben op onze stemming.

Maar, eerlijk is eerlijk, er is helaas nog altijd niet genoeg wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van germanium. Bij klachten is het daarom altijd verstandig om een arts te raadplegen. En onthoud: magnetische sieraden zijn geen vervanging voor medicijnen die je arts heeft voorgeschreven, ze bieden je extra ondersteuning en verlichting en moet je dus zien als een aanvulling op!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties en krijg 10% korting op je eerste bestelling
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »